Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ilanını düzenlediği açılış toplantısıyla gerçekleştirdi.
6 Ocak 2015 tarihinde Adana Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Büyük, Adana Sanayi Odası Başkanı ve ÇKA Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı ve ÇKA Kalkınma Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, mülki erkan ve çok sayıda davetli katıldı.
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, Doğrudan Faaliyet Desteği Programının en fazla 3 ayı kapsayacak ve en fazla 90 bin TL bütçeli faaliyetlerin sunulabileceği bir program olduğunu belirterek, başvuruya ilişkin bilgiler verdi.
Adana Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük yaptığı konuşmada, projelerin bölgenin kalkınmasına problemlerin çözümüne yönelik olması gerektiğini, 2014 yılı için son başvurular hariç şu ana kadar 5 projeye destek verildiğini, kaynak ayırma imkânı olduğu halde yeterince proje sunulmadığını söyledi.
Toplantı yapılan teknik sunumun ardından konukların konuyla ilgili sorularının cevaplandırılması ile son erdi.
DFD ile 1 Milyon TL kaynak tahsis edilecek.
TR62 (Adana, Mersin) Düzey 2 Bölgesi’nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanmak, Bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirler almak,Bölgede sosyal ve ekonomik açıdan kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmaları yapmak,Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik olarak; iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların ve bunların tesislerinin kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar gibi bölge için önemli olabilecek stratejik eylemleri başlatmak ve gerçekleştirmek, Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek amacı taşıyan Doğrudan Faaliyet Desteği programının toplam bütçesi 1 Milyon TL dir. Programın destek miktarı asgari 25.000 TL ve azami 90.000 TL dir.
Programın başvuru sahipleri, TR62 (Adana, Mersin) Bölgesi’nde yer alan, yerel yönetimler, Üniversiteler, Diğer kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, Sivil toplum kuruluşları, Organize sanayi bölgeleri, Küçük sanayi siteleri, Teknoparklar, Teknoloji geliştirme bölgeleri, Endüstri bölgeleri, Birlikler,Kar amacı gütmeyen kooperatiflerdir.
Basvurular 24 Aralık 2015’e kadar devam edecek.
Başvuruların son teslim tarihi 24 Aralık 2015 saat 17:00. Başvuru rehberi ve eklerine ulaşmak için
tıklayınız.