Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Tek Durak Ofisi  İstişare Toplantısı Mersin Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Tek Durak Ofisi İstişare Toplantısı Mersin Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Gerçekleştirildi

  • 11 Nisan 2018

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda, Adana ve Mersin illerinde,  yerli ve yabancı yatırımcıya kolaylık sağlayıp, tüm bürokratik işlemlerini tek bir merkezden çözme imkânı sunmak amacıyla açılacak tek durak ofisinin istişare toplantısı, Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında Mersin Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu açılış konuşmasında, “Adana ve Mersin illerinde Valilikler himayesinde, Ajansın yatırım destek ofislerinin bünyesinde kurulacak tek durak ofisleri ile izin ve ruhsat süreçlerine ilişkin yazışmalar, yatırım konularının yönetim kuruluna arz edilmesi, yerli ve yabancı hangi yatırımcılara hizmet verileceğinin belirlenmesi, ilgili kurumlarla toplantı yapılması, resmi yazı ile görevlendirme talepleri, fiziki alan ve alt yapı oluşturulması, dışarıda kalan kurumlarla network uygulaması, izin ve ruhsat süreçleri için başvuru belgelerinin incelenmesi gibi çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ekonomimizin gelişmesinin ve ülkemizin kalkınmasının doğrudan yatırımlarla ilgili olduğunu ifade ederek, yatırımların artırılmasının, ülkemizin kalkınmasını ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin daha da artırılmasını da beraberinde getireceğini kaydetti. 

Konuşmasının devamında, Mersin’de gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Ali İhsan Su, “Ülkemiz ve ilimiz yatırımlarla hızla gelişmektedir. İlimizde bu çerçevede bir yandan önemli yatırımlardan Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu Projesi, Hızlı Tren ve ilimize kazandırılacak 8 turizm bölgesinin çalışmaları hızla devam ederken, diğer taraftan da ilimize daha çok turist çekmek için tarihi alanlardaki restorasyon çalışmaları ve tarımsal altyapı çalışmaları devam ediyor. Birinci ve ikinci etap OSB şu an faaliyette ve üçüncü etap OSB şu an yer tahsisi başvurusu aşamasındayız. Ardından dördüncü ve beşinci etapları da faaliyete geçireceğiz. Mut OSB ile ilgili çalışmalarımız tamamlandı, kısa zamanda altyapı çalışmalarına başlanacak. Silifke OSB’de geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Tarsus’a yeni bir Gıda İhtisas OSB kurduk, şu an kamulaştırma ile ilgili çalışmalar sürüyor. Hemen yanına Gıda İhtisas İşleme OSB kuruyoruz, şu anda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporları tamamlandı. ALATA Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün Tarım Teknoparkı’na dönüştürme çalışmaları da devam ediyor. Sonuç olarak ilimizde her alanda çok ciddi yatırımlar devam ediyor ve bu yatırımlar bittikçe mevcut potansiyelimiz 3-4 kat artacak ve bu sayede bugüne göre çok daha fazla yatırımcının ilimize ve ülkemize gelerek yatırımlarını gerçekleştirecektir.” şeklinde konuştu.

Tüm bu yatırımlar ve çalışmalar tamamlandığında ise yatırımcıların önündeki bürokrasiyi çabuklaştırmak ve yatırıcıların ilimizde yatırım yapmalarını kolaylaştırarak daha cazip kılmak amacıyla, ÇKA çatısı altında kurulacak olan tek durak ofiste ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin yer alacağını da belirten Vali Ali İhsan Su, yerli ve yabancı yatırımcıların bu ofislerimize müracatta bulunarak tüm işlemlerini en kısa yoldan tamamlamalarının sağlanacağını kaydetti.

Toplantı, ÇKA Genel Sekreteri Altunsu’nun tek durak ofisi ile ilgili teknik sunumunun ardından görüş ve öneriler kısmı ile sona erdi.