Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Kapsamında Sektör Temsilcileri İle Odak Grup Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Kapsamında Sektör Temsilcileri İle Odak Grup Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 14 Aralık 2013

Mersin Valiliği himayelerinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda hazırlanan “Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi” kapsamında Mersin’in ekonomik ve sosyal kalkınmasında öne çıkan sektörlerin temsilcileri ve meslek odaları ile bir odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, yatırım destek ve tanıtım stratejisinin amacı ve hazırlık süreci hakkında bilgi verirken; önceki hafta Mersin Valisi Sn. Özdemir Çakacak’ın himayesinde, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayda ortaya çıkan bulguları anlattı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında çalışmanın amacına değinerek “Adana ve Mersin ili için yatırımın önündeki temel sorunları tespit etmek için bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmada hangi sektörleri ön plana çıkarıp, hangi hedef gruplarına yönelik nasıl tanıtımlar yapabileceğine yönelik eylem planı ortaya koyacağız.” dedi.

Yatırım destek ve tanıtım stratejisinin ÇKA Yönetim Kurulu’ndan sonra yürürlüğe gireceği, dolayısıyla resmi belge niteliğinde olduğunu belirten Altunsu; çalışmanın Ajansın değil ilin yatırım destek ve tanıtım stratejisi ve eylem planı olacağını, bu nedenle önem arz ettiğini ifade etti. 

Toplantıda Mersin ilinde yatırımı etkileyen fiziki, finansal ve beşeri faktörler ile ilgili ortaya çıkan bulgular üzerinden yatırımının önündeki engeller ve somut çözüm önerileri görüşüldü.

Yatırım destek ve tanıtım stratejisinin bir sonraki aşamasında Valilik himayesinde Mersin’deki ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile eylem planı toplantısı gerçekleştirilecek. Hazırlanacak bu strateji ve eylem planı ÇKA Yönetim Kurulu tarafından kabul edildikten sonra 6 ayda bir gelişmeler değerlendirilecek ve yatırım konusunun il gündeminde sürekli olarak yer alması sağlanacak. (30 Kasım 2016)