Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Turizm Projeleri Protokolü İmzalandı
Haber Galerisi
  • Mersin Turizm Projeleri Protokolü İmzalandı

  • 07 Ocak 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen “2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen “Doğu Dağlık Kilikya Bölgesi Soyut ve Somut Kültürün Birlikte Yaşatılması projesi” ile “Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi Projesi” protokolü imzalandı.


Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, SODES Birim Koordinatörü Murat Ozan ve ilgili yetkililer katıldı.


Vali Ali İhsan Su, imza töreninde yaptığı konuşmasında proje ile ilgili kısa bilgi vererek, projeye destek veren paydaş kurumlara, Kalkınma Ajansı'na ve Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğü'ne teşekkürlerini iletti.


Doğu Dağlık Kilikya Bölgesi Soyut ve Somut Kültürün Birlikte Yaşatılması Projesi
Mersin Valiliği tarafından yürütülecek proje ile Silifke ilçesinin doğu dağlık Kilikya aksında mevcut 4 antik yolun ve taşınmaz kültür varlıklarının korunması, devamlılığının sağlanması, turizmde aktif kullanılır hale getirilmesi, kırsaldaki kültür turizminin geliştirilmesi yoluyla bütüncül turizm destinasyonu yaratılması, bölgedeki turizm pazarının genişletilmesi, kıyılar dışındaki coğrafi ortamın turizme kazandırılması ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin tüm yıla yayılması, Dağlık bölgenin konaklama imkanı sunacak kapasiteye ulaştırılması, konaklama gün sayısının artırılması amaçlanıyor.
Silifke Belediyesi, Silifke Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı, Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası, Mersin Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfı, Mersin Silifke Müze Müdürlüğü proje ortaklarıdır. Toplam bütçesi 2.168.354,60 TL olan projenin 1.398.546,41 TL si ÇKA tarafından desteklenecek.


Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi Projesi
Mersin Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülecek projenin amacı, Mersin İlinde turizmin deniz turizmi odaklı yaklaşım çerçevesinde geliştirilerek, deniz turizminden elde edilen katma değerin yükseltilmesi ve Mersin ilindeki deniz turizminden yararlanan turist sayısının arttırılması ve deniz turizmi kaynaklı gelirlerinin arttırılmasıdır. 
Proje ile  Mersin Su Sporları ve Yaşam Merkezi kurulması, merkezin içerisinde, Mersin Su Altı Heykel Parkı Dalış Merkezi, 140 heykelli Su Altı Heykel Parkı ,Su Sporları ve Sahil Sporları Merkezi, Bungalov ve Çadırlı Kamp Alanlarından Oluşan Konaklama Birimleri ve Rekreasyon Alanları  oluşturulması ve  Mersin ili deniz turizmi odaklı tanıtım ve yaygınlaştırma kampanyası yürütülmesi planlanmaktadır.
Mersin Valiliği, Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Silifke Belediyesi, Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın ortak olduğu projenin toplam bütçesi 3.300.000,00 TL olup, 1.650.149,34 si ÇKA tarafından desteklenecek.