Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin'in Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Hazırlanıyor
Haber Galerisi
  • Mersin'in Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Hazırlanıyor

  • 11 Aralık 2013

Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Mersin’in Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi hazırlanıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Çalıştayı” Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Mersin ilinde yatırım alanında karşılaşılan sorunların tespiti, somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve hazırlanacak  katkı sunabilecek kurumların belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurumları, kamu kuruluşu niteliğinde olan meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Çalıştayda ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi’nin amacını ve hazırlık sürecini anlatan sunum gerçekleştirdi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, çalıştayın yatırım alanında karşılaşılan sorunların tespiti, somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve hazırlanacak Mersin Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Eylem Planı’na katkı sunabilecek kurumların belirlenmesi amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, çalıştayın geniş katılımla gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Vali Çakacak;  Kalkınma Bakanlığımızın öncülüğünde düzenlenen bu çalıştay ile Mersin ilindeki tüm kurum ve kuruluşların aynı vizyon etrafında bir araya gelerek, kurumlar arası etkileşim ve işbirliğinin geliştirileceğini; böylece ilgili alanlarda yürütülecek faaliyet ve çalışmalara kazandırılacak olan rehber doküman ile yapılacak çalışmalardaki etkinlik ve verimliliğin arttırılacağını kaydetti.
 
ÇKA’nın kurulduğu günden itibaren Mersin’de ve Çukurova Bölgesinin sahip olduğu zengin potansiyelin etkin şekilde değerlendirilmesine yönelik önemli çalışmalara imza attığını da dile getiren Vali Özdemir Çakacak; Ajansın çalışmalarını gerçekleştirirken bölgenin tüm kesimleri arasında çalışma kültürü oluşturulmasına önemli ölçüde katkıda bulunarak dinamikler arası iş birliğinin sağlanmasına da öncülük ettiğini vurguladı.

Vali Çakacak konuşmasının devamında, “Ajansımız katılımcılığı arttırarak, aşağıdan yukarıya, yerelden merkeze planlama anlayışının geliştirilmesine de ön ayak olmaya çalışmaktadır. Bununla beraber yerel ihtiyaçlarımızın ulusal öncelikler ile uyumlaştırılması için de çaba sarf etmektedir. Çalıştay kapsamında ilimizin tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin bir araya gelmelerini, sorunları ve çözüm arayışlarını katılımcılık anlayışıyla uzlaşma ve işbirliği içinde yapmalarını oldukça değerli gördüğümü ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Vali Özdemir Çakacak konuşmasının sonunda ilimizin tüm dinamiklerinin, Mersinimizi ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşmasında en fazla katkıyı sağlayan illerden biri yapma kararlılığını el birliği ve azimle sürdürmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay Mersin yatırımında fiziki, finansal ve beşeri faktörlere yönelik sorunları ve çözüm önerilerini konu alan oturumlarla devam etti. (23 Kasım 2016)