Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin Genç Girişimci Merkezi Bakan Elvan'ın Teşrifleriyle Hizmete Açıldı
Haber Galerisi
  • Mersin Genç Girişimci Merkezi Bakan Elvan'ın Teşrifleriyle Hizmete Açıldı

  • 06 Haziran 2018

Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenerek Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü'nde inşa edilen Mersin Genç Girişimci Merkezi Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın teşrifleriyle hizmete açıldı.

Açılışa Bakan Lütfi Elvan’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak,  AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu,  il protokolü ve davetliler katıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan açılışta yaptığı konuşmada, Girişim Merkezinin "İş arayan değil, işveren gençler yetiştirmek istiyoruz" sloganına vurgu yaparak, "Merkezi bu amaca yönelik üniversite bünyesinde oluşturduk. Birincisi eğer küresel ölçekte söz sahibi olmak, rekabet gücünüzü daha da artırmak istiyorsanız mutlaka yenilikçi bir yaklaşım içerisinde olmak zorundasınız. İkincisi araştırma ve geliştirme faaliyetlerine daha fazla kaynak ayırıp bu kaynaklarla yeni ürünler ortaya koymak zorundasınız. Eğer sizler yenilikçi bir yaklaşık içerisinde değilseniz ve yeni ürünler ortaya koyamıyorsanız ülke olarak rekabet etme şansınız olamaz.” dedi.

Bakan Elvan, merkezde hem üniversitedeki hem de üniversite dışındaki gençlere yeni bir imkân sunduklarını anlatarak, proje fikri olan, yeni bir şeyler geliştirmek isteyen, şirket kurmak isteyen, yenilikçi bir takım ürünler geliştirmek isteyen gençleri merkeze davet etti. Proje fikirleri netleşmemiş kişilere de yenilikçilik, girişimcilik konularında eğitimler vereceklerini aktaran Elvan, proje fikri olanlara da hem eğitim hem danışmanlık olanağı sağlayacaklarını, bu kişilerin kendiişlerini kurmalarına, ürünlerini üretmelerine de öncülük edeceklerini bildirdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su yaptığı konuşmada, “Bugün ilimizde yapılan sayısız hizmetlere yeni bir halka daha ekliyoruz. Genç Girişimcilik Merkezi bu hizmetle inşallah genç girişimcilerimize iyi bir ortam sağlayarak onların küresel rekabetine daha iyi duruma gelmeleri ve fikirlerini ortaya çıkarmaları geliştirmeleri için çok önemli fırsat sağlayacak merkezi açmış olacağız. İlimizde gençlerimize yönelik bu tür yatırımlar ve diğer taraftan istihdama yönelik yatırımlar hızla devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise “İş arayan değil, işveren gençler yetiştiriyoruz” sloganı ile hayata geçen Mersin Genç Girişimci Merkezi’nin Toplumsal kalkınmaya sosyal ve ekonomik düzeyde katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Merkezimiz iş fikri olan girişimcilere danışmanlık, mentorlük desteği, ofis alanları ile birlikte altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayacak, onları yatırımcı ağları ile buluşturulup fikirlerini girişime dönüştürmeleri ve geliştirmeleri için destek verilecektir.”

Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve protokol üyeleri Mersin Genç Girişimci Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.