Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin’e Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi Kuruluyor
Haber Galerisi
  • Mersin’e Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi Kuruluyor

  • 22 Nisan 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, destek almaya hak kazanan Akdeniz Belediyesi’nin “Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi” projesi Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen tören ile imzalandı.

İmza töreninde Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak,  Mersin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’in böyle güzel projeye sahip olacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

ÇKA Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu,  Akdeniz Belediyesi’nin yürüteceği proje kapsamında kurulacak Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi’nde, mesleki yeterliliği bulunmayan 19-29 yaş aralığındaki işsiz gençlerin mesleki eğitim ile yetkinliklerinin arttırılması ve böylelikle işgücüne katılımlarının desteklenmesinin amaçlandığının altını çizerek proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

“150 m2 alan üzerinde 1 adet mesleki eğitim simülatörünün olacağı merkezde, genel eğitim sınıfları, mesleki eğitim kursları, kurumsal kapasite arttırma hizmetleri, mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmetleri ile merkezin gelişimine yönelik, eğitimcinin eğitimi, ulusal ve uluslararası network ağlarına üyelik gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Kurulacak merkez ile, bireylerin mesleki gelişimleri ve işveren taleplerine cevap verebilecek hale gelmelerini sağlayacak teorik ve simülatör destekli uygulamalı eğitimler verilerek, lojistik  sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki niteliğe haiz bireylerin yetiştirilmesi ile istihdama katkı sağlanmış olacaktır. Modüler bir yapı olan similatör ihtiyaca binaen ek modüller ile daha da zengin mesleki eğitim verme özelliğine de sahip bulunmaktadır.

Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülecek projenin toplam bütçesi 2.989.100,00 TL olup,  2.000.000,00 TL si SOGEP tarafından karşılanacaktır. “