Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Mersin'de 2017 yılı SODES Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Mersin'de 2017 yılı SODES Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 06 Ocak 2014

Mersin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu SODES Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) destek sağladığı  “2017 yılı SODES Programı Bilgilendirme Toplantısı” Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın yanı sıra,  Vali Yardımcısı Mahmut Halal, AB ve Dış İlişkiler Bürosu & SODES Koordinatörü Dr. Çağrı Başaran, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak açılış konuşmasında, SODES programının yoksulluk, işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Vali Çakacak konuşmasının devamında, Mersin’de 2011 yılından bu yana uygulanan SODES Programı’nın; sosyal içerme, istihdam, kültür, sanat ve spor alanlarında yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluştuğuna, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiğine, insan odaklı ve proje temelli olduğuna dikkat çekerek; programın amacının istihdam edilebilirliğin arttırılması ve toplumun dezavantajlı kesimlerinin özellikle de çocuklar, gençler ve kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımlarının sağlanması olduğunu belirtti. Bu çerçevede yapılan mevzuat düzenlemelerinin yanı sıra kültürel sanatsal ve sportif faaliyetler gibi alanlarda yürütülen program ve projelerle önemli mesafe kaydedildiğini dile getirdi.
 
SODES Programı ile ilgili Mersin’de yapılan çalışmalara değinen Vali Çakacak, “Program kapsamında ilimizde 5 hibe çağrısı yapılmış olup, bu çağrılar neticesinde 1136 proje başvurusundan 97’si kamu kurumlarına, 60’ı ise sivil toplum kuruluşlarına ait olmak üzere toplam 157 proje hibe desteği kazanmıştır. Bu projelere yaklaşık 18 milyon TL değerinde destek sağlanmıştır. 23 Şubat 2017’de başlayan proje çağrısında tüm kurumlarımız 16 Mart 2017 günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilirler.” şeklinde konuştu.
 
Vali Çakacak’ın konuşmalarının ardından Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Uzmanı Erdal İlbay katılımcılara SODES Programı hakkında bilgi vererek, uygulanan usul ve esaslar hakkında bir sunum yaptı. Toplantıda katılımcılara SODES Programı İl Öncelikleri, başvuru rehberi, başvuru formunun incelenmesi, proje hazırlanması ve yazım süreci gibi konularda eğitim verildi. (2 Mart 2017)