Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
KKTC 6. Mali Destek Kısmi Hibe Programları İlan Edildi
Haber Galerisi
  • KKTC 6. Mali Destek Kısmi Hibe Programları İlan Edildi

  • 07 Şubat 2014

KKTC’de Kısmi Hibe Destek Programları çerçevesinde, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde kurulan KOBİ Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) koordinasyonunda Turizm, Tarım ve Ekonomi Bakanlıkların yükümlülüğünde, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Finansmanı ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) teknik desteğiyle yürütülen “6. Mali Destek Kısmi Hibe Programları” 21 Eylül tarihinde ilan edildi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Sorumlusu Bilal Kendirci katıldı.

Sunat Atun konuşmasında, “6. Mali Destek Kısmi Hibe Programları” çerçevesinde 12 milyon TL kaynak dağıtılacağını belirterek, yatırım miktarının en az 24 milyon TL olmasının beklendiğini kaydetti.

Program çerçevesinde, “Tarım ve Kırsal Kalkınma” 4 milyon TL, “Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi” 3 milyon TL ve “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı”na 5 milyon TL olmak üzere 12 milyon TL tahsis edildiğini söyleyen Atun, 2011’den bu yana 336 projeye 53 milyon TL üzerinde hibe destek sağlandığını kaydetti.

 “53 milyon TL üzerinde hibe desteği sağlandı”

Atun, “6. Mali Destek Kısmi Hibe Programları” çerçevesinde 12 milyon TL kaynak tahsis edildiğini, yatırım miktarının en az 24 milyon TL olmasının beklendiğini belirtti.

Bakan Atun, bu bağlamda, “Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı” 4 milyon TL, “Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” 3 milyon TL ve “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı”na da 5 milyon TL tahsis edildiğini söyledi.

2011 yılından bu yana 336 projeye 53 milyon TL üzerinde hibe desteği sağlandığını belirten Atun, 106 milyon TL yatırıma olanak tanıdığı kaydetti.

Sertoğlu:  Alt limit 25, üst limit 300 bin tl

KOBI GEM Sorumlusu Ebru Kaptan Sertoğlu, programla ilgili detaylı bilgi verdi. Başvuru tarihlerinin 20-21-22 Kasım olduğunu dile getiren Sertoğlu, üç programda toplam 12 milyon TL hibe verileceğini belirtti.

Sertoğlu, alt limitin 25 bin TL üst limitin ise 300 bin TL olacağını söyleyerek, yüzde 50-75’e kadar hibe desteği verileceğini kaydetti.