Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
KKTC 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi
Haber Galerisi
  • KKTC 2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları İlan Edildi

  • 29 Ağustos 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ile KKTC’ye 13 milyon TL hibe aktarılacak.

2013-2015 Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan kaynak ile KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı'nın “2015 Mali Yılı Kısmi Hibe Programları” Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük’ün katılımı ile ilan edildi.

KKTC Başbakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu hazır bulundu.

YORGANCIOĞLU: “YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇ VERDİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu hibe ilanında yaptığı konuşmada projelerin yarıştırılmasının hibe dağıtımı için iyi bir yöntem olduğunu söyledi. Finanse edilen projelerin teknik takibinin de yapıldığını ve bunun projelerin başarısı ve sürdürülebilir olması açısından önemli olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, yürütülen çalışmaların olumlu sonuç verdiğini anlattı.

İleriki süreçte proje üreteceklere ülkenin ihtiyaç duyduğu alanların araştırılarak ve yeni teknolojileri gözeterek proje üretmelerini tavsiye eden Başbakan Yorgancıoğlu, hibe programının ekonominin bütününe katkı sağlayacağını vurguladı.

BÜYÜK: “TEKNİK DESTEK VE GÖZETİM SAĞLIYORUZ”

Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyük, TC - KKTC arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen programda teknik değerlendirme, destek ve gözetim sağladıklarını anlattı.
Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarla sektörlere önemli destek sağlandığını belirten Büyük, tecrübeli bir kalkınma ajansı olduklarını ve tecrübelerini KKTC’ye aktardıklarını dile getirdi.

2012-2014 ARASI 206 PROJEYE 32 MİLYON TL

2010 yılında TC ile KKTC arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın teknik destek ve gözetiminde, KOBİGEM'in koordinasyonunda ilan edilen Mali Destek Kısmi Hibe Programları kapsamında 2012 ve 2014 yılları arasında 206 projeye yaklaşık 32 milyon TL kaynak tahsis edildi.
Programlarla ilgili KOBİGEM’den bilgi alınabileceği ve www.kobigem.gov.ct.tr web adresinden başvuru rehberine ulaşılabileceği belirtildi.

2015 YILINDA 13 MİLYON TL KAYNAK

2015 mali yılı için Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından “Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı”, “Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” ve “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” kapsamında 13 milyon TL lik kaynak kâr amacı güden kuruluşlara yüzde 50, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ise yüzde 75 oranına kadar aktarılacak. Programların son başvurusu ise 7-8-9 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak. (12 Haziran 2015)