Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Kimya Vadisi Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Kimya Vadisi Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 16 Mart 2018

Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile Çukurova Üniversitesi tarafından yürütülecek kısa adı “Kimya Vadisi” olan Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Projesi ile ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Park Zirve’de düzenlenen toplantıya Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Dr. Lutfi Altunsu, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü ve diğer proje paydaşlarından yetkililer katıldı.
 
Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Güdümlü Proje Desteği kapsamında kısa adı “Kimya Vadisi” olan Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Projesi’ni tüm yönleriyle değerlendirmek üzere proje paydaşları ile birlikte bir araya geldiklerini söyledi.
 
Projenin Adana’ya kazandırılmasıyla ülkede bulunmayan kimyasal maddeler üretilerek, bu alandaki ithalat rakamlarında önemli bir azalma sağlayacağını belirten Vali Demirtaş, “Kimya Vadisi, kentimizde kurulmasıyla birlikte istihdama da çok önemli katkısı olacaktır. Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi’nin bir an önce kurulması için tüm çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
Toplantı, Kimya Vadisi proje sunumu ve Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi’nde yer alacak çeşitli kimyasal hammadde ve tüketim maddelerinin üretilmesinden oluşacak tesisler ile ilgili bilgi verilmesinin ardından son buldu.  (14 Mart 2018)