Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Japon Ticaret Heyetinden ÇKA'ya Ziyaret
Haber Galerisi
  • Japon Ticaret Heyetinden ÇKA'ya Ziyaret

  • 08 Kasım 2013

Japon Dış Ticaret Teşkilatı Kıdemli Genel Müdürü Yasuyuki Murahashi ve Dış Ticaret Uzmanı Emine Göncü 17-18 Mayıs tarihlerinde Çukurova Kalkınma Ajansı’nı (ÇKA) ziyaret etti. 

Adana ve Mersin'de görüşmelerde bulunmak üzere ÇKA organizasyonunda Adana’ya gelen misafirlere ÇKA Genel Sekreter Dr. Lutfi Altunsu’nun da iştirak ettiği toplantıda Çukurova’nın ekonomisi ve yatırım imkânları ile ilgili sunum yapıldı. 

Ziyareti çerçevesinde heyet Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve hâlihazırda Japon firmaları ile ticaret yapan Adana firmaları ile görüşerek Adana'nın iş ve yatırım ortamı hakkında bilgi edindi. Ayrıca heyet Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ile de bir toplantı gerçekleştirdi. 

JETRO Japon Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı (METI)'ye bağlı olarak 1958 yılında kurulmuş ve merkezi Tokyo olan bir kuruluştur. Japonya'da 40'ın üzerinde ofisi, yurtdışında ise 54 ülkede 76 ofisi bulunmakta olup İstanbul Ofisi 1964'te kurulmuş olması itibariyle en köklü ofislerinden biridir ve Ekim 2015 itibariyle de Türkiye'nin yanı sıra Kafkaslar ve Orta Asya'dan da sorumludur.  JETRO’nun kurumsal amacı Japonya ve diğer ülkeler arasında karşılıklı yatırım ve ticaret ilişkilerini güçlendirmektir. Bu amaca yönelik bulunduğu ülkelerde çeşitli kuruluşlarla yakın işbirliği içerisinde çalışmaktadır.