Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
İngiliz Yazarlar Çukurova Bölgesi'ni Ziyaret Etti
Haber Galerisi
  • İngiliz Yazarlar Çukurova Bölgesi'ni Ziyaret Etti

  • 13 Kasım 2013

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür Ve Tanıtma Müşavirliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile ortak yürütülen organizasyonla İngiltere’de tanınmış dergi, blog yazarları ve gazetecilerden oluşan 9 kişilik heyet Çukurova Bölgesi’nin gastronomi başta olmak üzere tarihi, doğal, kültürel değerlerinin tanıtıldığı bir programda bölgemizi ziyaret etti.

31 Mayıs -5 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen tanıtım gezisinde heyet sırasıyla Karaisalı’da Yerköprü, Varda Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu, Adana Merkez’de Yağ Cami, Ulucami ve Medresesi, Büyüksaat, Ramazanoğlu Konağı, Taşköprü, Sabancı Merkez Camii, Seyhan Barajı, Deniz ve Tatlı Su Balıkları Sergisi, Tarsus’da Churchill Parkı, Antik Roma Yolu, Eski Tarsus Evleri, Şemsiyeli Sokak, Hz. Daniyel Cami, Kleopatra Kapısı, Saint, Paul Kuyusu, Saint Paul Klisesi, Tarsus Şelalesi, Erdemli’de Kız Kalesi, Mut’ta Alahan Manastırı, Silifke’de Uzuncaburç, Cennet ve Cehenem Obrukları, Aya Tekla Klisesi, Aydıncık’ta Aynalıgöl Mağarası, Soğuksu, Anamur’da Anamurium, Mamure Kalesi’ni gezdi.


İngiliz heyet bir yandan bölgenin öne çıkan turistik değerlerini tanıma fırsatı bulurken bir yandan da bölgenin zengin mutfağı konusunda bilgi aldı. Büyük bölümü gurme yazarlarından oluşan heyet Adana kebap, tantuni ve sıkma yapımını bizzat yerinde deneyimlerken, bölgeye özgü Yüksük Çorbası, Analı Kızlı, İçli Köfte, Mumbar, Karın Dolması, Halka Tatlı, Taş Kadayıf, Aşlama, Sac Tava, Humus, Künefe, Narlıkuyu Yörük Kahvaltısı, Sıkma, Gözleme, Lagos, Karides, Kalamar, Kaya Koruğu, Lokma Tatlısı, Ermenek Helvası gibi lezzetleri de deneyimleme fırsatı buldu.

Tarihi ve kültürel yönden eşsiz güzelliklere sahip Çukurova Bölgesi’nin tanıtımına yönelik yapılan çalışmadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren İngiliz heyet, en çok Adana’da Varda Köprüsü ve Sabancı Merkez Camii’nden,  Mersin ‘de ise Anamurium ve Alahan Manastırı’ndan etkilendiklerini belirtti. ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu yaptığı açıklamada, bölgenin önemli bir turizm destinasyonu haline gelmesinde bu tür etkinliklerin önemli olduğuna değinerek,  programın İngiltere’de bölgemizin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bölgemiz turizmi için büyük önem taşıyan bu organizasyona konaklama, yemek, rehberlik vb. destekleri ile katkı sağlayan kurumlara ÇKA olarak teşekkür ederiz. Destek veren kurumlar: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ATAK A.Ş, Adana TURSAB, Seyhan Otel, Park Zirve Emirgan Sütiş, Arka Sokak Cafe, Park Zirve Onbaşılar, Adana HiltonSA, Tarsus Belediyesi, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin TÜRSAB, Çukurova Turistik İşletmeler ve Otelciler Birliği, Mersin Turizm Platformu, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği, Göksel Tantuni, Kilikya Otel, Mut Belediyesi, Altınorfoz Otel, Silifke Turizm Derneği, Uzunoğlu Sera Peyzaj Mimarlığı ve Anamur Belediyesi, Anamur Ünlüselek Otel