Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Genel Sekreter Altunsu Gülnar'da Ajansı ve Sosyal Kalkınmayı Anlattı
Haber Galerisi
  • Genel Sekreter Altunsu Gülnar'da Ajansı ve Sosyal Kalkınmayı Anlattı

  • 25 Kasım 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu Mersin’in Gülnar İlçesinin kuruluşunun 100.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sempozyumda  ÇKA’yı, kırsal ve sosyal kalkınma faaliyetlerini anlattı.

Lutfi Altunsu konuşmasında ÇKA’nın kurulduğu günden bu yana sosyal kalkınmayı desteklemek adına çeşitli faaliyetler yürüttüğüne dikkat çekerek, ajansın yürüttüğü Bölge Planları, mali ve teknik destek programları, analiz ve rapor çalışmaları ve diğer proje faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ÇKA’nın bölgeye sağladığı mali ve teknik desteklere değinen Altunsu “2008 yılından bu yana 22 mali destek programı kapsamında 690 projeye 187 milyon destek sağladık. Eş finansmanla birlikte bölgede 381 milyon kaynak harekete geçirilmiştir. Bu desteklerden 171 tanesi Ajansın 2008-2012 yılları arasında açmış olduğu sosyal kalkınmaya yönelik programlardır. Kırsal kalkınmaya yönelik açtığı 3 destek programı kapsamında ise 38 projeye destek sağlamıştır.” dedi. Ayrıca Altunsu, 2012-2016 yılları arasında doğrudan faaliyet desteği kapsamında 47 projeye ve son iki yıldır uygulanan teknik destek kapsamında ise 52 projeye destek sağlandığını belirtti.

Altunsu, ÇKA’nın mali destek programı kapsamında Gülnar’da süt, bal, pekmez, nar ekşisi ve badem üretimi ile sulama altyapısının güçlendirilmesi ve hayvan pazarı ile Meydancık Kalesi’ne yönelik 8 projeye yaklaşık 1 milyon TL hibe desteği, 2015 yılında ise 3 projeye teknik destek sağladığını ifade ederek, Gülnar’da gerçekleştirilen projeleri anlattı.(26 Ağustos 2016)