Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Erdemli Belediyesi ile  “Ekolojik Kamping Projesi” Protokolü İmzalandı
Haber Galerisi
  • Erdemli Belediyesi ile  “Ekolojik Kamping Projesi” Protokolü İmzalandı

  • 15 Ocak 2021

2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Erdemli Belediyesi’nin “Ekolojik Kamping Projesi” protokolü Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalandı.


Proje ile Erdemli bölgesinde çevre, ekolojik süreçler, biyolojik çeşitliliğin ve tüm kaynakların korunduğu, aynı zamanda yerel halkın ve turistlerin ekonomik, sosyal ve estetik gereksinimlerini karşılayacak şekilde sürdürülebilir turizm modelinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.


Bu kapsamda, bölgede doğa turizmini geliştiren, çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunduğu yenilikçi ve alternatif konaklama türü olan 'Ekolojik Kamping' modelini hayata geçirmek, macera parkı oluşturarak bölgede ekstrem spor ve macera turizminin geliştirilmesine katkı sağlamak, bölge turizmi için oldukça önemli olan ve başarı ile tamamlanmış 'OLBA Kültür Yolları Projesi' kapsamında hazırlanan kültür rotalarının cazibesini arttırmak ve bu rotalarda gereksinim duyulan konaklama ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.


Erdemli Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu projenin ortakları, Erdemli Kaymakamlığı, Mersin Üniversitesi’dir. Toplam bütçesi 2.400.000,00 TL olan projenin 1.793.433,79 TL si ÇKA tarafından desteklenecek.