Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Yaş Sebze Meyve Sektörü İnterFresh Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Yaş Sebze Meyve Sektörü İnterFresh Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 23 Ekim 2018

Çukurova’nın yaş sebze ve meyve sektörü,17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında ANFAŞ Expo Center’da gerçekleştirilen İnterFresh 2018-Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı. 

Bu yıl ilki gerçekleştirilen InterFresh Fuarı’na,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Akdeniz İhracatılar Birliği (BAİB) Başkan Yardımcısı Hakkı Ergin Civan, Letonya, Brezilya, Makedonya, Moğolistan ve Bosna-Hersek ile Hindistan'ın Ankara büyükelçileri ile yerli ve yabancı sektör temsilcileri katıldı. 

Yaş sebze meyve üretici ve tedarikçilerinden depolama firmalarına, meyve-sebze işleme ve saklama teknolojileri firmalarından zirai tohum üretici ve tedarikçilerine olmak üzere pek çok alanda sektör temsilcisini bir araya getiren, 23 ülkeden 500'ün üzerinde alım heyetinin katıldığı fuarda, Çukurova Kalkınma Ajansı stant açarak, bölgenin yaş sebze ve meyve sektörüne destek sağladı. 

Çukurova standında, Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde Adana ve Mersin illerinde sektörde faaliyet gösteren üreticiler, ihracatçı firmalar ve paketleme tesisleri katılarak bölgemizdeki yaş meyve sebze sektörünün tanıtımını sağladı. Ayrıca sektör temsilcileri iş bağlantıları kurmak ve mevcut bağlantılarını güçlendirmek amacıyla yoğun çaba sarf ettiler.