Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Turistik Değerleri EMİTT Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Turistik Değerleri EMİTT Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 05 Şubat 2019


Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda  (EMITT) Adana ve Mersin illerinin sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB desteğinde, TÜROFED ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği iş ortaklığından düzenlenen EMITT Fuarı, 23. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 31 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarın açılış töreni İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla yapıldı. 

ÇKA koordinasyonu ile açılan Çukurova standında, Adana ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, bölgede faaliyet gösteren oteller, tur operatörleri yerini alarak bölgenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Oldukça hareketli ve yoğun geçen fuar süresince,  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya,  iş dünyası temsilcileri, bölgenin turizm profesyonelleri Çukurova standını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldılar.

Fuar süresince, bölgeye ilişkin tanıtım ve seyahat rehberi, broşür, kitapçık, gibi tanıtım materyalleri ve promosyon malzemelerinin yanı sıra bölgeye özgü cezerye ve şalgam turizm meraklılarının beğenisine sunuldu. Ayrıca dev ekranlarda Çukurova’nın turistik değerlerini anlatan tanıtım filmlerinin gösterimi yapıldı.

Dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasında yer alan, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren fuara, bu yıl 94 ülkeden bin 100 ana firma (alt katılımcılarla toplamda 5 bin 602 firma) katıldı.