Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Sağlık Turizmi Potansiyelinin Tanıtımı Amacıyla Rus Sağlık Heyeti Mersin'de Ağırlandı
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Sağlık Turizmi Potansiyelinin Tanıtımı Amacıyla Rus Sağlık Heyeti Mersin'de Ağırlandı

  • 18 Ocak 2014

6-9 Nisan tarihleri arasında Antalya Expo Center'da gerçekleştirilen Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’na (HESTOUREX) katılmak amacıyla Türkiye’ye gelen Rus Sağlık Heyeti, Çukurova’nın sağlık turizmi potansiyelini yerinde incelemek için Mersin’de ağırlandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ortaklığıyla gerçekleştirilen faaliyet kapsamında doktorlar, akademisyenler, klinik şefleri, sağlık turizmi uzmanları ve kamu yetkililerinden oluşan 15 kişilik Rus Sağlık Heyeti; yeni açılan Mersin Şehir Hastanesi’nde çeşitli incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında hastane tanıtımına yönelik teknik sunumu dinleyen heyet; sonrasında ameliyathane, radyoloji, yoğun bakım servisleri, poliklinikler, laboratuvarlar, palyatif bakım merkezi ve anjiyo ünitesi gibi farklı birimlerde verilen hizmetleri yerinde görme fırsatı buldu. 

Gün boyu süren alan gezisi esnasında iki ülke arasında sağlık turizmi alanında geliştirilebilecek ortak projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle, modern sağlık altyapısı ve alanında uzman tıbbi ekibi ile Mersin Şehir Hastanesi’nin Orta Asya ve Kafkas ülkeleri için sağlık turizmi anlamında önemli bir merkez olma potansiyeli taşıdığı heyet tarafından vurgulandı. 

Mersin Şehir Hastanesi’ne yapılan ziyaretin yanı sıra gelen Rus Sağlık Heyeti için bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerinin tanıtımı amacıyla Tarsus şehir turu ve Saint Paul Kilisesi gezileri de düzenlendi. Etkinlik, iki ülke arasında sağlık turizmi alanında geliştirilen işbirliklerinin önümüzdeki dönemde artırılarak devam ettirilmesi hususunda fikir birliğine varılmasıyla son buldu.(10 Nisan 2017)