Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın Kuşları Fotoğrafçıların İlgi Odağı Oldu
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın Kuşları Fotoğrafçıların İlgi Odağı Oldu

  • 02 Mayıs 2018

Bölgemizin doğal değerlerinin tanıtımı kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus Orman Okulu  ve Birdpx.com web sitesinin işbirliği ile 28 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında Çukurova'nın Kuşları: Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında,  ülkemizin çeşitli yerlerinden yaklaşık 100  kuş fotoğrafçısı bölgemize gelerek Adana ve Mersin’in bahar dönemi kuş türlerini gözlemleyip, kayıt altına aldılar.

Kuş göç yolları üzerinde bulunan Silifke Göksu Deltası, Karataş Akyatan, Ağyatan ve Tuzla Lagünleri, Yumurtalık Lagünü ve Çamlıyayla’da oluşturulan rotalar ile Türkiye’nin kuş varlığının çok önemli bir kısmının gözlemlendiği kamp süresinde Turaç, Yalıçapkını, Alaca Yalıçapkını, İzmir Yalıçapkını, Dikkuyruklu Ötleğen, Gökkuzgun gibi bölgenin önde gelen kuş türleri başta olmak üzere yüzlerce kuş türü kayıt altına alındı.

Üç gün boyunca gün doğmadan önce başlayan çekimler gün batımına kadar devam etti. Bölgenin lezzetlerinin sunulduğu akşam yemeklerini müteakip ise kuş gözlemciliği, kuş fotoğrafçılığı ve Çukurova’nın Kuşları temalı sunumlar yapıldı. 

Aynı organizasyon kapsamında, Tarsus'ta eğitim gören yaklaşık 250 ilköğretim öğrencisine orman ve doğa, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığına yönelik eğitim verilerek, eğitim materyalleri dağıtıldı.