Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova'nın İnovatif Projeleri 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde Tanıtılıyor
Haber Galerisi
  • Çukurova'nın İnovatif Projeleri 1. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde Tanıtılıyor

  • 13 Aralık 2013

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)'nun öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde düzenlenen "1.Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi", Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın destekleri ile İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

İki gün sürecek zirvenin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, MMG Genel Başkanı Mehmet Kürşat Çapar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın katılımları ile gerçekleştirildi.

Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi; Üniversiteler, Teknoparklar ve Ar-ge Merkezleri'nde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin teknoloji ihraç eden ülke hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Zirvede Türkiye'nin Ar-ge ve İnovasyon stratejisi oturumlarda tüm yönleriyle müzakere edilirken, sergi bölümünde ise, Ar-ge Merkezleri, Üniversiteler ve Teknoparklarda geliştirilen son inovatif projeler sergileniyor. Serginin en önemli amacı, milyonlarca lira harcanarak ve büyük emeklerle hazırlanan üniversite projelerinin sanayide yatırıma dönüşmesini sağlayarak, Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmasını katkıda bulunmaktır.

Toplam 180 projenin tanıtıldığı zirvede Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından açılan stantta Adana ve Mersin’den 13 inovatif proje sergileniyor.  Etkinlikte Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nden projeler yer alırken; TEMSA, Güney Çelik Hasır, Berdan Cıvata, PMS Medikal  gibi firmaların üniversitelerle yaptıkları ortak projeler de tanıtılıyor. Zirvenin ilk gününde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Çukurova standını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.  (29 Kasım 2016)