Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Londra'daki Dünya Turizm Pazarı Etkinliğinde Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova Londra'daki Dünya Turizm Pazarı Etkinliğinde Tanıtıldı

  • 27 Eylül 2013

Adana ve Mersin’in turizm değerleri Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda 2-5 Kasım tarihlerinde Londra’daki World Travel Market (Dünya Turizm Pazarı) 2015 etkinliğinde tanıtıldı. 

Sadece sektör profesyonellerine ve bürokratlara açık olan bu fuara 4 gün boyunca Türkiye şemsiyesi altında Adana ve Mersin stantlarında bölgemizin imkânları dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine, yabancı ve yerli tur operatörlerine tanıtıldı.  

Fuarda  ÇKA standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, ülkemizin tanıtımı ile alakalı olarak önümüzdeki dönemde özellikle dijital tanıtımlarda bölgemizden sağlanacak materyallerin kullanılabileceğini söyledi. 

1980 yılından bu yana her yıl Londra’da düzenlenen WTM fuarı 186 ülkeden 50.000’den fazla profesyonelin ziyaret ettiği küresel bir B2B turizm etkinliği olup bu etkinlik kapsamında 2,5 milyar pound (yaklaşık 10,6 milyar TL) değerinde iş kontratı imzalanmaktadır.

B2B temasları kapsamında ve  Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem ve CEO’su Yavuz Gökmen ile yapılan toplantıda bölgemiz adına olumlu adımlar atıldı.