‘Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı’ ile ‘Turizm ’ çalıştayları gerçekleştirildi.
Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından ilki 16 Ocak tarihinde Adana İbis Otel’de gerçekleştirilen 2014-2023 Bölge Planı çalışmaları 29 Ocak tarihinde ‘Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı’ ile 31 Ocak tarihinde ile ‘Turizm ’ sektörlerine yönelik gerçekleştirildi. Adana’daki kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, akademisyenler ile özel sektör temsilcileri katılımı ile gerçekleşen çalıştayda, Çukurova bölgesinde öne çıkan sektörler arasında yer alan gıda ürünleri ve içecek imalatı ile turizm sektörünün mevcutta karşı karşıya olduğu temel problemlerin, sektörlerin güçlü yanları ile birlikte, bölgemizdeki fırsatlar ışığında her iki sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Çalıştaylarda katılımcı stratejik planlama yöntemleri kullanılarak 2014 – 2023 Çukurova Bölge Planı’na girdi sağlayacak temel sektörel hedef ve stratejiler belirlenmeye çalışıldı.
Ajans tarafından Çukurova Bölge Planı hazırlıkları kapsamında düzenlenen çalıştay programına, önümüzdeki günlerde Adana’da gerçekleştirilecek olan mobilya, makine ve metal işleri ile tekstil-hazır giyim-konfeksiyon ve Mersin’de gerçekleştirilecek olan gıda ürünleri ve içecek imalatı, turizm, lojistik, ve yenilenebilir enerji sektörel çalıştayları ile devam edilecek.