Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı, KalDer ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı.
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı, KalDer ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı.

  • 15 Nisan 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı, KalDer( Türkiye Kalite Derneği) ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzalayarak mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.
KalDer ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde “Aile Şirketlerinin Kurumsallaşmasında EFQM Modeli “ toplantısı düzenlendi. Toplantıda Avrupa ve Türkiye’de yıllardır KalDer öncülüğünde uygulanan EFQM(Europen Foundation for Quality Management) modelinin  kurumsallaşma ve rekabette Adana’ya sağlayacağı avantajlar anlatıldı.
KalDer Başkanı Hamdi Doğan’ın derneğin kuruluşu ve çalışmalardaki amaçları sunumuyla başlayan toplantıda Doğan, derneğin kuruluşu ve amaçlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. EFQM Mükemmellik Modeli'nin Avrupa'da 20 ülkede uygulandığını söyleyen Doğan, bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu ifade etti. İşletmelerde sürdürülebilirlik ve inovasyonun büyük bir önemi olduğunun altını çizen Doğan, sanayideki gelişimin inovasyon yoluyla yapılabileceğinin üzerinde durdu. Gelecekte sürdürülebilirliği olmayan başarıdan söz etmenin artık mümkün olmadığına vurgu yapan Hamdi Doğan, "Modelin uygulanmasında küçük işletme ile büyük işletme farkı yoktur. Girişimciler bir karar verip onun arkasında durabilmeli." ifadelerini kullandı.

Konuşmada söz alan Çukurova Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Zekeriya Şarbak , kamu kuruluşları ve yarı kamu kuruluşlarının EFQM Modelini uygulayabileceğini ve bu sebeple Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesiyle  birlik olarak EFQM modelini hayata geçireceklerini söyledi. Toplam kalite yönetimini başlatmakla kalmayıp en kısa zamanda sonuca varmamız gerektiğine değindi. Şarbak, “ Kalite yolculuğunu inanarak yapmalıyız. “ dedi.
 Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’ın konuşmalarının ardından KalDer ile üye kuruluşlar arasında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imza törenine geçildi.
Törenin ardından  oturum başkanlığını KalDer Bursa Başkanı Emin Direkçi’nin  yaptığı, Kurumsallaşmada EFQM Modelinin anlatıldığı toplantıda  konuşmacı olarak, Borusan Lojistik A.Ş Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Cüro Grup Genel Koordinatörü Mithat Samsama, İsdemir Yönetim Sistemleri Müdürü Kemal Ok, Siemens A.ş İş Mükemmelliği Yöneticisi Can Baykurt yer aldı.