Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı, Ekoloji İzmir Fuarı'nda
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı, Ekoloji İzmir Fuarı'nda

  • 16 Ağustos 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl 6.sı düzenlenen ve Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir Fuarı’na katılım sağladı. 

16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen sadece organik ürünlerin sergilendiği fuarda Çukurova Kalkınma Ajansı’nın kiraladığı ve dekore ettiği standa Adana ve Mersin İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlükleriyle koordine hareket edilerek Adana ve Mersin’de organik üretim gerçekleştiren tüm üreticiler davet edildi. Fuarda çeşitli sektörlerde (yumurta, narenciye, zeytinyağı, kurutulmuş sebze ve meyve)  birçok firma bizzat katılım sağlarken bazı firmalar ise gönderdiği ürünlerle katılım sağladı. 

Fuarda bölgemizde organik üretim gerçekleştiren ancak birbirlerini tanımayan üreticiler bir araya gelirken, firmaların tedarik, ihracat vb. bazı konularda birlikte hareket etmek üzere anlaşmaları sağlandı. Ayrıca üreticiler tarafından birçok firma ve tedarikçiyle satış sözleşmesi gerçekleştirildi. 

Mevzuat gereği proje hibe desteği sağlanmayan birincil tarım üreticilerinin fuar stand masraflarına katkı sağlamak suretiyle normal şartlarda katılmayacaklarını beyan ettikleri bu fuarda yer almaları sağlandı. Fuar sonunda tüm katılımcılarla yapılan görüşmelerde fuarın kendileri için verimli geçtiği belirtilirken, ÇKA’nın benzer faaliyetlerle bölge tarımsal üreticilerini desteklemesi talep edildi.