Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sözleşme İmzaladı
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sözleşme İmzaladı

  • 31 Ağustos 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “Kırsalda yaşayan vatandaşların, “ASKİ Genel Müdürlüğün Beklentilerine Bağlı Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” başlıklı faaliyet ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar arasında imzalanarak, hayata geçirildi.

70 bin TL bütçeli faaliyetin amacı, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile Adana ilindeki vatandaşların sağlıklı, kaliteli içme suyuna erişimlerine ve vatandaşların sağlığının korunmasına katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda yasa gereği köy, belde, kasaba statüsünden mahalleye dönüşen toplam 388 bölgede, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenecek 5000 örnekleme sitemi vatandaşların ihtiyaçlarını anket uygulaması ile öğrenilecek.

Proje sonunda vatandaşlar aldıkları hizmet doğrultusunda içme suyu ve alt yapının önem ve tasarrufu konusunda eğitici ve kalıcı bilgilere sahip olacak. Ayrıca kırsal kesime temiz ve sağlıklı su ulaştırarak salgın hastalıkların önüne geçilecek ve kanalizasyon altyapı hizmetleri sağlanarak da kokulardan ve sineklerden vatandaşlar arındırılacak. (19 Haziran 2015)