Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sözleşme İmzaladı
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sözleşme İmzaladı

  • 01 Eylül 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “Adana ili Turizm Yatırım Rehberi ve Haritası” hazırlanması başlıklı faaliyet ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari arasında imzalanarak, hayata geçirildi.

Faaliyetin amacı, Adana’nın mevcut turizm potansiyelinin pazarlanabilmesi, değerlendirilmesi, sürdürülebilir olması için turizm destinasyon programını hazırlamak, yeni yatırımcılara yönelik çalışmalar yapmak, bölgeyi cazip hale getirmek için yeni turizm bölgelerini tespit etmek, mevcut turizm bölgelerinin iyileştirmek, turizm girişimciliği konusunda bilinç oluşmak ve geliştirmektir.

Proje sonunda oluşturulacak Adana Yatırım Rehberi ve Haritası ile Adana’da faaliyet gösteren tur rehberlerinin izledikleri gezi rotalarına yeni turizm alanlarının eklenmesi, İlde yer alan küçük ve büyük ölçekli konaklama tesislerine yenilerinin eklenmesi, yeni turizm alanlarının yaratılması,  küçük ölçekli işletmelerden olan hediyelik eşya satan yeni dükkânların açılması, yörenin avantajlarının dikkate alınarak doğa, kültür, yayla, inanç gibi alternatif turizm türlerinin tur operatörlerinin kapsamına alınarak Adana’ya yerli yabancı turistlerin gelişinin sağlanması hedeflenmektedir. (22 Haziran 2015)