Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova İzmir Travel Turkey Fuarı'nda Tanıtılıyor
Haber Galerisi
  • Çukurova İzmir Travel Turkey Fuarı'nda Tanıtılıyor

  • 16 Aralık 2013

Çukurova İzmir Travel Turkey Fuarı’nda TanıtılıyorÇukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) dünya turizminin en önemli buluşmalarından olan Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak Adana ve Mersin illerinin sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıyor.

Travel Turkey İzmir Fuarı bu yıl 10.kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı Fuar İzmir’de yapıldı. Travel Turkey İzmir’in bu yılki partner ili tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Mersin oldu.  Açılış töreninde konuşma yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, konuşmasına böylesine anlamlı ve değerli bir fuara partner il Mersin olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Vali Özdemir Çakacak, Mersinimizi ve Ülkemizi keşfedilmeyi bekleyen bir yeryüzü cenneti olarak gördüğünü belirterek, “Akdeniz’in parlayan yıldızı Mersin’i turizm sektörüne daha iyi tanıtabilmek amacıyla 10. Travel Turkey İzmir Fuarı’ndayız.” ifadesini kullandı. Vali Çakacak konuşmasını medeniyetlere beşiklik etmiş Mersin’in eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini anlatarak sürdürdü. Son olarak tarım, lojistik ve ticaretle birlikte turizmde de yıldızı parlayan Mersin’i, yakın geleceğin marka kentlerinden biri olarak öngördüklerini belirten Vali Çakacak, kentin tüm dinamikleriyle birlikte oluşturulan sinerji doğrultusunda Mersin’in büyük bir heyecanla, hiç durmadan, yorulmadan hedefine ilerlediğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü tarafından organize edilen Mersin’in yöresel kıyafetlerinin sergilendiği “Göç Vakti” isimli defile izleyiciler ile buluştu.

Fuar süresince ÇKA standında Adana ve Mersin Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve bölgenin turizm profesyonelleri de yer alarak bölgenin turistik değerlerini ziyaretçilere tanıtacak, bölgeye ilişkin tanıtım ve promosyon malzemelerinin yanı sıra narenciye, cezerye ve şalgam dağıtacak.

Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, bölgenin turizm profesyonelleri ÇKA standını ziyaret etti.  

PARTNER İL MERSİN

Fuarın bu yılki partner ili Mersin olması sebebiyle ÇKA standında bir kokteyl verildi. Mersin’in tanıtım etkinlikleri kapsamında fuar süresince yöresel müzik ve halk oyunları gösterileri, Mersin’e özgü fotoğraf ve resim sergileri yer alacak. 

Türkiye’den ve dünyanın farklı destinasyonlarının dahil olduğu 36 ülke ve 60 ilden toplam 1.000 fazla firmanın katıldığı fuar 11 Aralık’ta sona erecek.