Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bölgesi Yöresel Lezzetleri Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölgesi Yöresel Lezzetleri Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde

  • 23 Eylül 2019

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde, Çukurova Bölgesi'nin yöresel ürünleri sergilendi. 

“Anadolu’dan Dünyaya’’ temasıyla 19-21 Eylül tarihleri arasından düzenlenen zirve Ankara Ticaret Odası Congresium’da, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürsel Baran, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış törenin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından coğrafi işaretli ürünleri, tescil alma yolundaki lezzetler fuar alanında  ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Çukurova Kalkınma Ajansı, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte, 3 gün boyunca Adana ve Mersin stantlarında;  Anamur muzu, Bozyazı kavutu, Mut zeytini, Mut zeytinyağı, Lamos limonu, Tarsus beyaz üzümü, Tarsus Sarıulak zeytini Tarsus şalgamı, Mersin cezeryesi, Mersin kerebici ile Adana şalgamı, pamuğu, karpuzu, salçalık biberi, Kozan narenciye balı, mezla balı, Kozan Kuytucak narı, Tufanbeyli fasulyesi,Tapan bıçağı gibi ürünleri ziyaretçilere tanıttı.

Fuar süresine Adana ve Mersin stantları, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, il milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve oda başkanları tarafından ziyaret edildi. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Gürsel Baran'da stantları ziyaret ederek, zirveye  desteklerinden dolayı Çukurova Kalkınma Ajansı'na teşekkür plaketi takdim etti.

Paneller, eğitim kampları, B2B toplantıları  gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi 21 Eylül'de sona erdi.