Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
 Çukurova Bölgesi Tahran Uluslararası Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölgesi Tahran Uluslararası Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 01 Mart 2014

Çukurova Bölgesi, İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen 11.Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda (TITE) tanıtıldı.

23-26 Ocak tarihlerinde Tahran Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen, bu yıl İran’dan 500, yabancı ülkelerden 100’e yakın firmanın katılım gösterdiği fuara Türkiye’den de birçok turizmci katıldı.

Ülkemizi ziyaret eden 2 milyon turist ve 1000 doların üzerinde kişi başı harcama oranı ile ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir pazar olan İran’da gerçekleştirilen fuarda, Çukurova Kalkınma Ajansı’da stant açtı. Çukurova standında, Ajans uzmanları bölge ile ilgili yazılı ve görsel dokümanlar dağıtarak, Adana ve Mersin illerinin turistik değerlerinin tanıtımını yaptılar.

Türkiye’nin İran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Tahran Kültür ve Tanıtma Müşaviri Mehmet Taşkın, MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Aydoğan Süer ve yabancı ziyaretçiler Çukurova standını ziyaret ederek, Ajans uzmanlarından bölgeye ilişkin bilgi aldılar.

Fuar kapsamında Tahran’da bulunan Ajans uzmanları, THY Tahran Genel Müdürü Zekeriya Kuruçam ve Tahran Türk Ticaret Merkezi Ülke Direktörü Mehmet Ali Erkan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Tahran -Adana promosyonu ve tanıtım için İran’ın büyük acentalarının bölgeye daveti için görüşmeler yapıldı. Sea Travel tarafından Tahran’da gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TUROB tarafından desteklenen İran’dan yaklaşık 700 satın alma heyetinin bulunduğu Turizm Workshop’una da katılan Ajans uzmanları, Adana ve Mersin stantlarında B2B görüşmeleri gerçekleştirdiler.(29 Ocak 2018)