Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bölgesi, ATM Dubai Uluslararası Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölgesi, ATM Dubai Uluslararası Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 22 Ocak 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Ortadoğu’nun en büyük ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan, 150 ülkeden 40.000’e yakın profesyonelin yer aldığı Dubai Arabian Travel Market 2017 Fuarı’nda stant açarak bölgenin kültürel ve turistik değerlerini tanıttı.

24 – 27 Nisan tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde gerçekleşen fuar etkinliği çerçevesinde ÇKA tarafından açılan stand içerisinde Adana ve Mersin illerinden gelen otel ve acenta sahipleriyle birlikte bölge tanıtımı çalışmaları yürütüldü. 

Fuar kapsamında bölgemizdeki turizm profesyonelleri Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri başta olmak üzere Hindistan, Uzakdoğu gibi bölgelerden gelen turizmcilerle ticari görüşmeler ve işbirlikleri kurma fırsatı bulurken; ÇKA uzmanları ise Çukurova’nın turizm potansiyelini ve bu alandaki yatırım olanaklarını katılımcılara tanıtma imkânı buldu.

Daha etkin bir bölge promosyonu yapmak amacıyla bu seneki Çukurova standında bölgenin turistik değerlerini anlatan tanıtım filmi fuar boyunca katılımcıların beğenisine sunuldu. Ayrıca bölgenin turizm ve yatırım potansiyelini anlatan kitap, broşür, doküman ve tutundurma materyallerinin de dağıtımı gerçekleştirildi. 

4 gün boyunca süren fuar sonrasında başta Körfez Ülkeleri olmak üzere yakın coğrafyamızdaki ülkelerden gelebilecek turistler için Çukurova’nın önemli bir turizm destinasyonu olabileceğinin altı çizilirken, bölgeye turist ve turizm yatırımı çekme noktasında geliştirilebilecek işbirliklerinin ilk adımları da atılmış oldu.