Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova AB Yolunda
Haber Galerisi
  • Çukurova AB Yolunda

  • 19 Ekim 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı, AB üyesi ülkeler ve Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında iş yapma kültürünü geliştirecek projeye imza attı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu-IV Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Hibe Programı kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından sunulan “Ölçülebilir Kalkınma” projesi Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Emine Döğer arasında imza altına alındı.

Katılımcı ve etkileri ölçülebilir mali destek programları dizayn ederek, sivil toplumun ve dolayısıyla bölgenin sorunlarına daha etkin çözümler getirme amacı taşıyan proje AB üyesi ülkelerde ve Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında ortak iş yapma kültürünü teşvik etmeyi amaçlamaktadır. 

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, 15 Şubat 2016 tarihinde hayata geçirilecek projenin 15 ay süreceğini belirterek,  “ Proje kapsamında İtalya’dan bir kalkınma ajansı ve bir sivil toplum örgütü ile Adana ve Mersin illerinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek  bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması, işbirliklerinin teşvik edilmesi, katılımcı ve etkileri ölçülebilir rehber bir doküman hazırlanması planlanmaktadır.”dedi.