Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Teknik Destek Programı İlan Edildi
Haber Galerisi
  • ÇKA Teknik Destek Programı İlan Edildi

  • 21 Ağustos 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Teknik Destek Programı Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantı ile ilan edildi.

8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Sanayi Odası Başkanı ve ÇKA Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, kamu kurum yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, konuşmasına Ajansın destek mekanizmalarına değinerek başladı. Teknik Destek Programının bu sene sonradan eklendiğini kaydeden Altunsu,“Önemli olan kaynakları etkili kullanabilmek. Bu programa 500 bin TL gibi bir bütçe ile çıkıyoruz. Bu program kurumların ihtiyaç duyduğu ama bütçeden tahsis edemediği eğitim ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştirebileceği bir program olacak. Dönemler halinde uygulanacak program kurumların ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için bütçe bitinceye kadar açık kalacak.” diye konuştu

Toplantı ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu tarafından yapılan teknik sunumun ardından konukların konuyla ilgili sorularının cevaplandırılması ile son erdi. 

Teknik Destek Programı kapsamında 500 bin TL

2015 yılı Teknik Destek Programı bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak amacı taşımaktadır. 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında herhangi bir proje teklif çağrısı ile ilişkilendirilmemek koşuluyla; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlam, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler desteklenecektir. Toplam bütçenin 500 bin TL olduğu programda azami tutar 15 bin TL, azami süre ise 1 aydır.

Programın başvuru sahipleri, 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında uygun başvuru sahipleri kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (dernekler ve vakıflar), organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, kar amacı gütmeyen birlikler ve kooperatiflerdir.

Dönemler halinde uygulanacak programın son başvuru tarihi 31 Aralık 2015 saat 17.00’dir.

 PROGRAM BAŞVURU DÖNEMLERİ

            Başvuru Dönemi Referans No Son Başvuru Tarihi
1. Dönem(Mayıs-Haziran) TR62/15/TD01 30 Haziran 2015, Saat: 17:00
2. Dönem(Temmuz-Ağustos) TR62/15/TD02 31 Ağustos 2015, Saat: 17:00
3. Dönem(Eylül-Ekim) TR62/15/TD03 30 Ekim 2015, Saat: 17:00
4. Dönem(Kasım-Aralık) TR62/15/TD04 31 Aralık 2015, Saat: 17:00