Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA İzmir Travel Turkey Fuarı'na Katıldı.
Haber Galerisi
  • ÇKA İzmir Travel Turkey Fuarı'na Katıldı.

  • 05 Ekim 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan İzmir Travel Turkey Fuarı’na katılarak Adana ve Mersin illerini tanıttı.

Bu yıl 9.su düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı açılış töreni 10 Aralık tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla Fuar İzmir’de yapıldı. Fuarın partner ili Adana oldu. Açılış töreninde konuşma yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, “Travel Turkey İzmir ülkemiz turizminin gelişmesine katkıda bulunmak adına önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Partner il olarak katılmamız ise bizi gururlandırıyor. Gücünü Toroslar'dan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinden alan Adanamızı bu fuarda tanıtacak olmak bizi heyecanlandırıyor."   dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı fuarda açtığı stand ile Adana ve Mersin illerinin sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıttı. Fuarın ilk gününde ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören ÇKA standında Adana ve Mersin Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve bölgenin turizm profesyonelleri de yer alarak bölgenin turistik değerlerini ziyaretçiler ile buluşturdu. Fuar süresince katılımcılara bölgeye ilişkin tanıtım ve promosyon malzemelerinin yanı sıra narenciye, cezerye ve şalgam ikram edildi.   

Fuarın ilk gün etkinlikleri kapsamında ÇKA tarafından partner il Adana ev sahipliğinde bir kokteyl verildi. Ayrıca stand çevresinde Adana’nın simgesi haline gelen Portakal Çiçeği Karnaval Ekibinin gerçekleştirdiği gösteri de renkli görüntülere sahne oldu. 

Fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Adana Valisi Mustafa Büyük, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, bölgenin turizm profesyonelleri ÇKA standını ziyaret etti.  

Türkiye’den ve dünyanın farklı destinasyonlarının dahil olduğu 31 ülke ve 55 destinasyon olmak üzere 1.000’den fazla firmanın katıldığı fuar 13 Aralık’ta sona erdi.