Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Hollanda Utrecht Turizm ve Rekreasyon Fuarı'na Katıldı
Haber Galerisi
  • ÇKA Hollanda Utrecht Turizm ve Rekreasyon Fuarı'na Katıldı

  • 15 Ekim 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Avrupa’nın önemli fuarları arasında yer alan Hollanda Utrecht Turizm ve Rekreasyon Fuarı’na katılarak bölgenin tanıtımını yaptı
.
Hollanda'nın en büyük turizm fuarı olan ve Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan "2016 Utrecht Vakantiebeurs Uluslararası Turizm ve Rekreasyon Fuarı" 12–17 Ocak tarihleri arasında kamu-özel sektör işbirliği ile Royal Dutch Jaarbeurs Exhibition & Convention Center fuar alanında gerçekleştirildi.

Bu sene 46. düzenlenen fuara T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı 750 m²  alanda yaklaşık 50 özel işletme ve sektör kuruluşu ile birlikte katılım sağladı. Bağımsız katılan diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Türkiye’nin temsil edildiği toplam alan yaklaşık 1300 m² oluşturuldu. Türkiye bu büyüklükteki katılımıyla Utrecht Turizm Fuarının en büyük katılımcısı oldu. Fuarda ÇKA Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı şemsiyesi altında Çukurova Destinasyonu için ayrılan bölümde Adana ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile birlikte yer aldı. 

Fuarın ilk gününde resmi açılış dolayısıyla Türkiye standında resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş ve Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Neşe Akdoğan’ın da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

Fuar süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı standında, Maraş Dondurması ikram ve şovu, Ebru sanatı uygulamaları ile canlı müzik dinletilerine yer verilirken, Çukurova standında ziyaretçilere cezerye, lokum, çay ikramı ve bölgeyi tanıtan broşür, tanıtım materyalleri, promosyon malzemelerinin dağıtımı yapıldı. Çukurova bölgesinden fuara katılım sağlayan otel ve seyahat acentesi temsilcileri Hollandalı sektör temsilcileriyle iş görüşmelerini Çukurova standında gerçekleştirdi. Ayrıca fuara katılım sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal da Çukurova standını ziyaret etti.

120 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Utrecht Turizm Fuarı, hem turizm sektörü kuruluşları, hem tüketiciler ve hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren bir organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı oluşturdu. (18 Ocak 2016)