Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Karataş-Yumurtalık Bölgesinin Alternatif Turizm Altyapısının Araştırılması” projesi düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ve Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik katılarak ortak bir açıklama yaptılar.
Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇKA, Yumurtalık ve Karataş Belediyesi, Adana Karataş ve Yumurtalık İlçeleri Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği ile ortaklaşa bir altyapı çalışması yapıldığını dile getiren Ramazan Akyürek, bu projeyle Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin var olan güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini tanıtmayı ve kültür turizmini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Karataş ve Yumurtalık'ta alternatif turizm altyapısını geliştirmek amacıyla 26 Ağustos'ta bir çalıştay düzenleyeceklerini dile getiren Akyürek, proje ile ilgili olarak "Proje ile ilk başta tespit ettiğimiz alternatif turizm başlıklarını şöyle sıralayabiliriz. Yumurtalık ilçemizde karavan turizmi, rüzgar ve uçurtma sörfü, kano ve kanal gezileri, off road ve atv gezileri, İskenderun Yumurtalık arası feribot seferleri, eko turizm ve kuş gözetleme kule ve istasyonları. Karataş için ise önceliğimiz Karataş Magosa arası deniz otobüsü seferleri düzenlemek. Ayrıca yelken ve su sporları ile bu ilçemizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. “dedi.
ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, belediyeler ve sivil toplum kuruluşunun bölgenin turizmi için bir araya gelmelerinin projenin en önemli hususu olduğuna değinerek, bu birlikteliğin başka projelerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.
ÇKA’nın Çukurova bölge planında belirlenen öncelik ve tedbirlere göre destek programlarına çıktığını belirten Altunsu konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bölge planımızda turizm ile ilgili ‘alt yapı çalışmaları’, turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatiflerin geliştirilmesi’, ‘turizm hizmet kalitesinin geliştirilmesi’ ve ‘tanıtım çalışmaları’ olmak üzere dört öncelik alanımız mevcuttur. Hayata geçirilecek bu projede yapılacak fizibilite çalışması ve kullanılacak tanıtım materyalleri ile iki öncelik alanına temas etmiş olacak.
Altunsu, bugüne kadar turizm alanında Adana ve Mersin’de turistik değerlerin turizme kazandırılması, araştırma ve incelemeler, altyapı çalışmaları konusunda 22 milyon TL proje bütçesinin neredeyse yarısının ajans desteği ile hayata geçirildiğini belirterek, desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi. (5 Ağustos 2016)