Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA'dan Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü 'ne DFD Desteği
Haber Galerisi
  • ÇKA'dan Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü 'ne DFD Desteği

  • 31 Ekim 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne proje desteği verdi. Bu kapsamda ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü adına Müdür V. Prof Dr. Nalan Yetim arasında sözleşme imzalandı.

Mersin İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ‘nün proje sahibi olduğu “Mersin'de Yaşayan Suriyeli Kadınların Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri”  başlıklı faaliyet ile Mersin de yaşayan Suriyeli kadın nüfusun kentsel bütünleşmeleri ve uyum süreçleri önündeki engellerin ve sorunların tespiti yapılarak, çözüm önerileri geliştirilecek ve bu çerçevede bölgesel ve ulusal düzeyde politika geliştiricilere katkı sağlayacak öneriler sunulacak.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün proje sahibi olduğu “Mersin’de Yaşayan Suriyeliler: İşgücü Piyasasına Etkileri ve Çözüm Önerileri” başlıklı faaliyet ile Suriyeli işgücünün niteliksel ve niceliksel açılardan analizleri yapılacak, kentin istihdam yapısına etkilerini tespit edilerek, istihdam edilebilmeleri noktasında sorun, engel ve fırsatları belirlenecek. (1 Nisan 2016)