Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA'dan Çukurova Bölgesi'nin Göç ve Sosyal Uyum Çalıştayı
Haber Galerisi
  • ÇKA'dan Çukurova Bölgesi'nin Göç ve Sosyal Uyum Çalıştayı

  • 05 Aralık 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2014-2023 Çukurova Bölge Planı’nda ön plana çıkan “Sosyal Uyum Sorunlarını Çözmek” stratejisi doğrultusunda “Çukurova Bölgesi’nde Göçle Gelen Nüfusun Sosyal Uyum Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu analiz çalışması yürütmektedir.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen analiz çalışması kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Adana ve Mersin illerinde ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımları ile “Çukurova Bölgesi Göç ve Sosyal Uyum” odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Adana ve Mersin’in göç açısından hareketli iller olduğunu belirterek, göçün getirdiği hareketliliğin toplumsal yapı bakımından hem fırsatları hem de sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti. Altunsu konuşmasında, göçün etkisini kamu yatırımları açısından düşünüldüğünde kentin altyapı, ulaşım,  elektrik, su, okul ve sağlık hizmetleri gibi konularda toplumsal dönüşüme uyumda zorluklar yaşanabileceğinin altını çizdi. Altunsu “Ekonomik kalkınmaya ivme kazandırmak amacıyla kurulan kalkınma ajansları sosyal problemleri tespit edip çözüm üretebilmek için ilgili paydaşları bir araya getiren, yapılan çalışmaları bölge planına yansıtarak stratejik plan dâhilinde ele alma gayretinde olan kurumlardır. Bu çalıştayları bölgemize göçle gelen nüfusun sosyal uyum sorunlarının analizini yaparken alanında uzman siz paydaşlarımızın da görüş ve önerilerini almak için düzenledik” şeklinde konuştu.

Toplantıda mekânsal dönüşüm, sosyal ve fiziki altyapı, istihdam, risk ve güvenlik konularının ele alındığı 4 temel plana yönelik mevcut sorunlar tartışılıp, çözüme yönelik yatırım önerileri geliştirildi.