Ajansımız, 2012 Mali Destek Programları Değerlendirme Sonuclarını Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in teşrifleri ile ilan etti.
26 Mayıs 2013 tarihinde Adana İbis Otel’de gerçekleştirilen tören Ajansımız Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’ın sunumu ile başladı. Şarbak, mali desteklerin sunulmasında temel alınan unsurlar hakkında katılımcıları bilgilendirerek, 2012 yılı mali destek programları kapsamında hibe almaya hak kazanan projeleri sundu. 2008 yılından beri Çukurova Kalkınma Ajansının 16 program açarak toplam 541 projeye bu seneki projeler ile birlikte 135,4 milyon TL hibe desteği sağladığına dikkat çeken Şarbak, proje sahiplerinin eş finansmanı ile birlikte 282,4 milyon TL’lik kaynağın harekete geçirileceğini ifade etti. Destek verilecek alanlar ve faaliyetlerle ilgili katılımcıları bilgilendiren Sayın Şarbak şu açıklamalar bulundu: “3 ana başlıkta açılan programlara toplam 343 proje başvurusu yapılmış, bunlardan 115 proje destek almaya hak kazanmıştır. Rekabetçilik ve Yenilik Mali Destek Programı için 86 projeye destek sağlayarak 28,9 milyon TL, İş Koşulları ve Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için 20 projeye destek sağlanarak 8,2 milyon TL, Kadın İstihdamının Artırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programı için 9 projeye 1,2 milyon TL bütçe tahsis edilmiştir. Ayrıca Şarbak sunumu sırasında finansmanı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından sağlanmak koşulu ile KKTC’de şimdiye kadar 6 program açıldığına, bu zamana kadar 25 milyon TL’nin KKTC tarafından kullanılmasında ÇKA’nın teknik destek verdiğine de dikkat çekti.
Adana Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmada, Kalkınma Ajansı kurumunun hayata geçirilmesinde, yüzlerce milyon kaynağın harekete geçirilerek, üretim ve istihdamın kazandırılmasında büyük katkısı olan başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen Bakanlara, Milletvekillerine, bürokrasinin bu konuda görev alan temsilcilerine teşekkür dileklerinde bulundu. Coş, sonuçlanan 2012 destek çağrısının Adana ve Mersin illerinin üretim ve istihdam alanında ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağına dikkat çekerek proje kazanan işletme sahiplerine, kamu kurum ve kuruluşlarına tebrik ve teşekkürlerini iletti. Ajans olarak bundan sonra amaç doğrultusunda hibe desteklerinin kullanımını en iyi şekilde takip edeceklerini ifade eden Coş, kurum ve kuruluş temsilcileri ile sektör temsilcilerinin katkılarıyla sağlanan desteklerin en iyi amaca ulaşacağını temenni ettiğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik ise, destek verilen programların önemine dikkat çekerek, Kadın İstihdamının Arttırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programının ayrıca bir öneme sahip olduğunu, bu programın yerinde bir program olduğunu söyledi. Kadın istihdamının arttırılmasının sadece istihdam değil medeniyet meselesi olduğunu vurgulayan Çelik, kadınlarımız sosyal hayatın iş hayatının içinde ne kadar yer alırlarsa hayatın verimliliğin arttırılması konusunda diğer alanlarda açılan programlarda daha iyi mesafe almış olurlar dedi. Politik vizyonun yerel operasyonel ayağının Kalkınma Ajansları olduğuna değinen Çelik, verilen desteklerin önemine dikkat çekti. Çelik, Çukurova Kalkınma Ajansı’na, proje sahiplerine yapmış oldukları çalışmalarında ötürü tebriklerini ileterek devletin kasasındaki parayı harcamak için daha çok proje getirilmesi gerektiği çağrısında bulunarak sözlerine son verdi.
Detaylar için tıklayınız.