Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
British Council ile Gerçekleştirilen Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı
Haber Galerisi
  • British Council ile Gerçekleştirilen Yaratıcı Girişimcilik Eğitimi Tamamlandı

  • 25 Ağustos 2013

British Council, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası  işbirliğinde yaratıcı girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen eğitim başarıyla tamamlanmıştır. Eğitimin sonunda girişimcilere sertifikaları törenle sunulmuştur.
Eğitim, İngiliz NESTA Yaratıcı Girişimci Programı’nın geliştiricisi, aynı zamanda girişimcilik ve danışmanlık olarak 25 yıldır yaratıcı ekonomilerde deneyim sahibi Percy Emmett tarafından gerçekleştirilmiştir. Eğitime, reklamcılık, mimari, sanat ve antika, zanaat, tasarım, moda, çizgi film, oyun, film, müzik, performans sanatları, yayıncılık, yazılım, televizyon ve radyo gibi yaratıcılık gerektiren sektörlerden birinde yaratıcı bir fikri, ürünü ya da hizmeti olan, veya bu sektörlerden birinde iş kurmuş ve 18 aydan kısa süredir ticari faaliyet yürütmekte olan 20 kişi katılmıştır.
Eğitim’in Türkiye’deki 4. uygulaması İzmir, Bursa ve Eskişehir’den sonra Adana’da düzenlenmiştir. Yapılan tüm atölye çalışmalarının sonucunda her şehirden en çok umut vadeden girişimci adayları Mart 2016'da British Council'ın düzenleyeceği konferansta fikirlerini sunma fırsatı bulacaklardır.