Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Balık Karataş'tan Alınır Projesi Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Balık Karataş'tan Alınır Projesi Tanıtıldı

  • 17 Ocak 2019

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenen,  Karataş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Balık Karataş’tan Alınır” projesi tanıtım toplantısı Adana’nın Karataş ilçesinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
 

Balıkçılık faaliyetlerinde bulunanların rekabet güçlerinin arttırılarak gelir düzeyinin yükselmesine katkı sağlamayı ve küçük ölçekli balıkçıların kendi ürünlerini yine kendi imkânları ile depolama ve satabilmelerine olanak sağlamayı amaçlayan proje  kapsamında, 3 adet (130 metre küp) soğuk hava deposu, 2 adet (5000 kg/gün kapasiteli) yaprak buz makinesi ve bir prefabrik balık hali mezat alanı (816 m2)  kurulacak; ayrıca 3 adet atık su ve yağ tanklarından oluşan atık toplama ünitesinin kurulumu sağlanacaktır. 
 

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında, toplam bütçesi 801.700,00 TL olan “Balık Karataş’tan Alınır” projesine mali destek programı kapsamında %75 oranında (yani 601.196,28 TL)  Ajans desteği sağlandığı belirterek, “Proje ile küçük ölçekli balıkçıların, kendi ürünlerini hijyenik ortamda muhafaza edebilmeleri, depolama yapabilmeleri, sergileyebilmeleri ve satabilmeleri, üretim fiyatı ile nihai tüketim fiyatı arasındaki açığı kapatarak, tüketiciye ilk elden ve daha makul fiyatlara balık tedarik edebilmeleri, denizlerin tekneler tarafından kirletilmesinin önlenmesine katkı sağlayabilmeleri hedeflenmektedir.” dedi. 

 

Tarımsal kapasitesi, turizm kapasitesi ve balıkçılık kapasitesi oldukça yüksek bir ilçemizdeki bir projeye destek sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Altunsu, “2019 yılı içerisinde Ajansımız tarafından Mali Destek, Fizibilite Raporu Desteği, Teknik Destek, Cazibe Merkezi Destekleme ve SODES ile SODES Güdümlü programları yürütülecek olup, bu programlara sunulacak iyi projeler ile ilçelerimizin tahsis edilen kaynaktan maksimum düzeyde faydalanmalarını ümit ediyorum.”   şeklinde konuştu.
 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, ‘‘Bugün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz ‘Balık Karataş’tan Alınır Projesi’ kapsamında öncelikle küçük ölçekte balıkçılık yapan vatandaşlarımızın kendi ürünlerini, yine kendi imkânları ile depolama ve satabilmelerine zemin oluşturuyoruz. Balıkçılarımızın rekabet güçlerini arttırarak gelir düzeylerinin ve refah seviyelerinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Projenin kazanımlarından en önemlisi hiç kuşkusuz balıkçılarımızın avladıkları balıkları sağlıklı ortamda sergileyip muhafaza edecekleri ve satabilecekleri mekânlara kavuşmalarıdır. Proje sayesinde tüketicimizi de ilk elden ve daha makul fiyatlarla balık alma imkânına Karataş’ta kavuşturacağız.’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürü Volkan Küçükgöde tarafından gerçekleştirilen sunumla projenin tanıtımı yapıldı.