Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Haber Galerisi
  • Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

  • 21 Kasım 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2015 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde” projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Mersin Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve ÇKA Kalkınma Kurulu Başkanı Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu yaptığı konuşmada, Ajansın katılımcı bir yaklaşımla bölgesel aktörlerle birlikte sorunları ve çözüm önerilerini alarak bölgenin planını hazırladığını ve bu plana göre oluşturulan destek stratejisi ile bölgedeki projelere destek sağladığını ifade etti. “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde” gibi projelerin birçok açıdan önem arz ettiğini belirten Altunsu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Proje bölge planında önemle ele alınan yaşanılabilir kentlerden, çevrenin korunmasına ve sürdürülebiler alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine kadar birkaç amaca aynı anda hizmet edebilmektedir. Kalkınma Bakanlığının, Valiliğimizin, Belediyemizin, Odalarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve Ajansımızın önemsediği bir sektör olan Mersin turizmine önemli katkılar sağlayarak lezzet katacağına inandığım bu proje aynı zamanda alternatif turizm faaliyetleri, spor turizmi, doğa turizmi gibi alanlarda kıvılcım çakacak çarpan etkisi ile başka projelerin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Zaten Ajans olarak da limitleri belirli kaynaklarla bu tür projelere önem vermekteyiz.”

18 ay sürecek “Akıllı Bisiklet Mersin Sahilinde” projesi kapsamında sahile kurulacak akıllı bisiklet sistemi ile Akdeniz’in en uzun sahil parkı, turistler için eğlenceli hale getirilecek, sahil şeridinde turistler doğa ve deniz ile iç içe gezinirken, eğlenceli vakit geçirecek ve turizm canlandırılacak. Şehirde bisiklet kullanımı ile çevre kirliliği ve şehirde CO2 emisyonu azaltılacak, güzergâh üzerinde bulunan deniz, arkeoloji müzeleri ve Mersin’in diğer turistik amaçlı gezilecek yerlerine kolay ulaşım sağlanacak. Adnan Menderes kıyı şeridi üzerinde kurulacak Akıllı Park Üniteleri ve 6 adet Akıllı Bisiklet Kiralama Terminali ile akıllı bisikletler, 30 Temmuz 2016 günü Bisiklet Festivali kapsamında Mersinlilerin kullanımına sunulacak.( 22 Temmuz 2016)