Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne DFD Desteği
Haber Galerisi
  • Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne DFD Desteği

  • 20 Kasım 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile “Narenciye Paketleme Tesislerinde Hasat Sonrası Kullanılan Kimyasalların Sektöre Etkisi” başlıklı faaliyet için sözleşme imzalandı.

Kullanılan kimyasalların sektöre etkisinin tespit edilmesinin hedeflendiği faaliyet kapsamında, 50 paketleme tesisi ile görüşülerek kullanılan kimyasallara hakkında bilgilendirme yapılacak.  Alınacak numunelerde kalıntı analizleri yapılarak, sektörde kullanılan kimyasalların durumu ile ilgili sektörel bir rapor oluşturulacak. Firmalar sektörde kullanılan kimyasallar ve etkileri hakkında bilgilendirilecekler.

Faaliyet sonucunda, narenciye paketleme tesislerinin ilaç kalıntısı nedeniyle yaşadıkları zararlar %50 azaltılmış olacak. Mersindeki firmaların ruhsatlı ilaçlar kullanmaları sağlanacak. Ayrıca sektörün paydaşlarından olan ilaç bayileri paketleme sonrası kullanılan kimyasalların etkileri hakkında bilgilendirilmiş olacak. Bununla beraber yaklaşık 50 paketleme tesisinin ilaç kullanımlarını kayıt altına almaları sağlanacak. Narenciye ürünlerinde ilaç kalıntısı probleminin ortadan kaldırılması ile gıda güvenliği desteklenmiş olacak. İhracata giden ürünlerde ilaç kalıntısı probleminin azalması ile firmalarımızın ihracatta yaşadıkları sorunlar azalacak ve bu sayede de uzun vadede narenciye ihracatı arttırılabilecek. (20 Temmuz 2016)