Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi için Sözleşme İmzalandı
Haber Galerisi
  • Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi için Sözleşme İmzalandı

  • 18 Şubat 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)  ve Akdeniz Belediyesi arasında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” için ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk arasında sözleşme imzalandı.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile nispeten geri kalmış ve sürekli göç veren bölgelerde metropolleşme eğilimi taşıyan kentsel merkez niteliğindeki şehirlerde kentsel ekonomilerin geliştirilmesi, kentsel ve sınai altyapının geliştirilmesi, beşeri ve sosyal sermayenin geliştirilmesi ve yurt içi ve çevre piyasalarla ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesi hedeflemektedir. Daha önce 8 ilde pilot uygulaması yapılan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamına yeni dönemde Adana, Mersin ve Mardin illeri de dâhil edilmiştir. 

8 milyon TL bütçeli “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekansal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” ile gençlerin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaştırılması, zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu ve çocukların sosyal çevre ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 

18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, Akdeniz’de yer alan 5 adet mahalle evinde gerekli ekipmanlar temin edilerek, kuaförlük, cilt bakımı, grafik tasarım ve iyi tarım uygulamaları gibi mesleki eğitimler verilecek, 25 adet parkın yenilenmesi, bu parkların oyun ekipmanları ve spor alanları ile donatılması ve peyzajlarının yapılması sağlanacak, ayrıca Türk kültürünü yansıtan, masal kahramanlarını içinde barındıran, çay bahçeleri ve spor kompleksi içeren bir adet tematik park oluşturulacaktır. (19 Aralık 2017)