Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Tek Durak Ofisi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Adana Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Tek Durak Ofisi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 10 Nisan 2018

Adana ve Mersin illerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda, yerli ve yabancı yatırımcıya kolaylık sağlayıp, tüm bürokratik işlemlerini tek bir merkezden çözme imkânı sunacak tek durak ofisleri faaliyete geçiyor.

Mayıs ayı içerisinde açılması planlanan tek durak ofislerinde, Adana ve Mersin illerinde iş kurmayı planlayan yatırımcılara destek olmak, iş yapma ve yatırım ortamının geliştirilmesine katkı sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini, ilgili mevzuatta belirtilen süre içinde sonuçlandırmak üzere tek elden takip ve koordine etmek hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, ÇKA Adana hizmet binasında, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu koonuşmasında, “Adana ve Mersin illerinde Valilikler himayesinde, Ajansın yatırım destek ofislerinin bünyesinde kurulacak tek durak ofislerinde, izin ve ruhsat süreçlerine ilişkin yazışmalar, yatırım konularının yönetim kuruluna arz edilmesi, yerli ve yabancı hangi yatırımcılara hizmet verileceğinin belirlenmesi, ilgili kurumlarla toplantı yapılması, resmi yazı ile görevlendirme talepleri, fiziki alan ve alt yapı oluşturulması, dışarıda kalan kurumlarla network uygulaması, izin ve ruhsat süreçleri için başvuru belgelerinin incelenmesi gibi çalışmalar yapılacaktır.” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ÇKA bünyesinde hizmete giren “Tek Durak Ofis” uygulamasıyla, büyük önem verdikleri Adana’nın yeni yatırımlarla buluşmasına olumlu katkılar sunulacağına inandığını kaydetti.

Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının devamında: "Biz Adana’ya yatırımcıyı nasıl çekeriz? Yatırımcı geldiği zaman nasıl yardımcı olabiliriz? Bunlar çok önemli. Bu uygulama, yatırımcının resmi işlemlerini tek bir ofiste toplama açısından önemli bir çalışma olacak. Bu proje Türkiye’de sadece İstanbul’da yurt dışından gelen yatırımcılara yönelik olarak uygulandı. Biz hem yurt dışından, hem de yurt içinden gelen yatırımcıları Adana'da işlerini kolaylaştırmak, hızlandırmak ve tek bir ofisten tüm bu işlemlerin yapılmasını sağlamak için Adana  Tek Durak Ofis projesini yaptık. Bu uygulama hem bizim, hem de yatırımcı açısından da çok önemli. Çünkü Türkiye’nin hem üretime, hem de istihdama ihtiyacı var. Üretimin ve istihdamın olabilmesi için mutlaka yatırım olması gerekir. Yatırımın da gelebilmesi için bizim yatırımcıyı memnun etmemiz gerekiyor. Adana Çukurova’nın başkenti konumunda ve tam bir cazibe merkezi. Yatırım için ciddi alanlarımız var. Bunun hem yatırımcılarla paylaşmak açısından, hem de yatırımcı geldiğinde işlerini hızlandırmak açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ofis yatırımcılara, yatırım yapacağı yerleri tanıtmak açısından önemli bir yer olacak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gibi, teşvik sisteminin getirmiş olduğu getiriler nelerdir, Kolaylıklar nelerdir, Yatırımcıya ne tür katkı sağlayacaktır? Bağlamında bilgiler verecektir. Bu projenin hayli yararlı olacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun “Tek Durak Ofis Sistemi” ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.