Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana İl Sağlık Müdürü'nden ÇKA'ya Ziyaret
Haber Galerisi
  • Adana İl Sağlık Müdürü'nden ÇKA'ya Ziyaret

  • 24 Eylül 2013

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, EPC Özel Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Alaaddin Pekedis ile birlikte 6-9 Ekim tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilen 3.IMTEC İnternational Medical Travel Exhibition and Conferance Sağlık Turizmi Fuarı’na sağladıkları katkılardan dolayı Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, sağlık turizminin bölge için en önemli turizm fırsatı olduğunun altını çizdi. Bölgenin tanıtımında eksiklikler olduğuna değinen Özer, hastanelerden önce bölgenin tanıtımıyla bu büyük turizm potansiyelinden faydalanılabileceğini, Ajansın da benzer destekleri sürdürmesini temenni ettiklerini belirtti.

Opr. Dr. Alaaddin Pekedis ise, Dubai’de gerçekleştirilen fuardan sonra yurtdışı sağlık turizmi konusunda farkındalıklarının artığını, Joint Commission İnternational (JCI) Akreditasyon Belgesinin uluslararası alanda tercih edilmek için önemli olduğunun farkına vardıklarını belirtti. 

Pekedis, fuar neticesinde Dubai, Kanada, İngiltere, Rusya, Polonya ve Afrika’daki sağlık kuruluşları ile bağlantı kurarak çalışmalar başlattıklarını ifade etti. Sağlık turizminin bölge ekonomisi için önemine değinen Pekedis, “ Çukurova bölgesi sağlık turizmi fiyatları açısından oldukça uygun. Avrupa’nın 1/5 fiyatına bölgede birçok tedavi ve operasyon gerçekleştiriliyor. Turistler sağlık hizmetlerinin yanı sıra konaklama, alışveriş ve turistik ziyaretler de gerçekleştiriyor. Böylece bölge ekonomisi canlanıyor .” ifadelerini kullandı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ajans olarak bölge kalkınması için gelen tüm taleplere açık olduklarını ve her zaman yerel aktörler ile işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, Dr. Ahmet Özer ve Opr. Dr. Alaaddin Pekedis  fuara katkılarından dolayı Genel Sekreter Lutfi Altunsu’ya teşekkür belgesi takdim etti. (27 Ekim 2015)