Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana’da TEKNOFEST Rüzgarı
Haber Galerisi
  • Adana’da TEKNOFEST Rüzgarı

  • 07 Ekim 2024

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 7. Kez kapılarını Akdeniz’in kalbinde Adana’da açtı. 


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takım Vakfı (T3 Vakfı) yürütücüğünde gerçekleştirilen teknoloji ve inovasyon festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açılış konuşmasında, “2018’den bu yana, TEKNOFEST’ler gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Samsun’da, Gaziantep’de, Bakü’de milyonlarca gencimizle buluştuk. Her buluşmamızda birlikte yeni rekorlar kırdık. Bu yıl da TEKNOFEST Akdeniz’de, Adana’da Milli Teknoloji Hamlesi heyecanını zirveye taşıdık. 790 bin takımda 1 milyon 650 binden fazla yarışmacımız teknoloji geliştirme yolculuğunda “ben de var‎m!” dedi. Yapay zekâdan kuantuma, biyoteknolojiden nükleer enerjiye, tar‎ım teknolojilerinden çevre teknolojilerine TEKNOFEST yar‎‏malar‎m‎zla, yüz bin tekno giriş‏im hedefimize giden yolda, geleceğًin teknoloji giri‏şimleri i‏le burada doًğuyor. Bu yarış‎‏malar Türkiye’nin giri‏şimcilik fabrikası‎ haline geldi. Millî Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin geleceğًi burada, bu meydanda yaz‎ıl‎ıyor.” dedi.


Çukurova Kalkınma Ajansı da festivalde yerini aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda kişinin ziyaret ettiği ÇKA standında, bölgenin yenilikçi projeleri ve yatırım fırsatları ziyaretçilere tanıtıldı. Festival süresince Ajans standında, Genç Girişimci Destek Programı ile destek alan girişimciler geliştirdikleri ürünleri gençlerin deneyimine sundular.

TEKNOFEST Adana 1 milyon 100 bin ziyaretçiyi ağırladı

İnsansız hava araçlarından yapay zekaya, otonom sistemlerden uzay teknolojilerine kadar çok sayıda alanda projelerin sergilendiği TEKNOFEST’İ  5 günde 1 milyon 100 bin kişi gezdi. Şakirpaşa Havalimanı’nda 2 Ekim'de başlayan festival, 5 gün boyunca hava gösterileri, simülasyon deneyim alanları, çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.