Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin Tadına Doyum Olmadı
Haber Galerisi
  • 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin Tadına Doyum Olmadı

  • 07 Ekim 2019

Bu yıl 4 – 6 Ekim tarihlerinde “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Pazar günü gerçekleşen etkinliklerle görkemli bir final yaptı. Konuk ülkelerden Güney Kore ekibinin büyüleyici yelpaze ve dans gösterileriyle dünyanın renklerini Adana’ya taşıyan festivalde, ünlü İtalyan şef Danilo Zanna’nın sahne şovu halk tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Festival üç gün boyunca yaklaşık 270.000 ziyaretçiyi ağırladı.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali dolu dolu geçen üç günün ardından sona erdi. Pazar günü konuk ülkelerden Güney Kore ekibinin büyüleyici yelpaze ve dans gösterileriyle dünyanın renklerini Adana’ya taşıyan festivalde, ünlü İtalyan şef Danilo Zanna’nın sahne şovu halk tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Şovunda İtalyan usulü makarna yapan Zanna, coşkulu sunumuyla festivalde unutulmaz bir şova imza attı. Ayrıca Lübnan ekibinden şef Georges Dagher’in sahne şovu ve Malta ekibinden şef Guido Debono’nun geleneksel mutfaklarını tanıttıkları atölye sunumları Akdeniz’in sımsıcak lezzetlerini Adana’ya taşıdı. Festival üç gün boyunca yaklaşık 270.000 ziyaretçiyi ağırladı.

GASTRONOMİ DÜNYASININ YILDIZLARI ADANA’YA AKIN ETTİ

Festival süresince yurt içi ve yurt dışından gastronomi dünyasının yıldızlarını Adana’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Adana Valisi Mahmut Demirtaş “3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için emeği geçen herkese, başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Adana ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turist Rehberleri Birliği, Çukurova Turistik Otelciler Birliği, Mutfak Dostları Derneği, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Çukurova Aşçılar Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden ünlü şefler, konuk ülkeler Güney Kore, Kolombiya, Endonezya ekiplerinin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak ağırlayan “Büyük Akdeniz Şöleni” temalı festival programı Adana’da üç gün boyunca bir gastronomi ve kültür şenliği yaşattı. Adana, 4-5-6 Ekim boyunca dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, misafir şefler Juan Jose López (İspanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan), ülkemizin gastronomi alanIndaki en önemli isimlerinden Arda Türkmen, Sahrap Soysal, Danilo Zanna, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Cüneyt Asan, Yunus Emre Akkor’u ağırladı.

Festivalin bu yılki konukları arasında Gaziantep Valisi Davut Gül ile Unesco şehirleri Gaziantep ve Hatay’ın belediye başkanlarını da yer aldı. Unesco Şehri Olmak başlıklı panel için festivale katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın konuşmaları ziyaretçiler tarafından ilgiyle dinlendi. 
Festivalde ayrıca 233,6 metrelik dünyanın en uzun et şişiyle daha önce Çin’in kırdığı rekor geçilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girildi.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin akınına uğrayan festivalde, Adana'nın geleneksel mutfak zenginliğinin yansıtan yerel ustalardan ve davetli Akdeniz ülkelerinden mutfak atölyeleri ve şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri, kentin önde gelen lezzet markalarının stantları gibi öğeler ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim